Contact us here
Lineer Aktüatörler

LA37

Ağır çalışma koşullarında bile güvenilir hareket sağlayan, son derece güçlü lineer aktüatör. LINAK IC Integrated Controller™ ve çeşitli endüstriyel kontrol arayüzleri ile donatılmıştır.

LA37

Zorlu hava koşullarında çalışan uygulamalar dayanıklı aktüatör çözümleri gerektirir. LA37 aktüatör, yüksek kaldırma ve tutma kapasitesine ihtiyaç duyulan zorlu ortamlar ve ağır çalışma koşulları için özel olarak geliştirilmiştir.

Bakım gerektirmeyen bu aktüatör, uzun vadeli dayanıklılık garanti edebilmesi için çeşitli koşullar altında kapsamlı testlere tabi tutulmaktadır.

  • Maks. yük: 15.000 N
  • Maks. hız: 10 mm/sn
  • Strok uzunluğu: 100-600 mm
  • Motor gerilimi: 12 V, 24 V ve 48 V
  • IP koruma sınıfları: IP66 dinamik ve IP69K statik

LA37, IC Integrated Controller™ serisinin bir parçasıdır ve hem sanayi hem de arazi tipi makinelerde mevcut bulunan kontrol sistemlerine sorunsuz bir şekilde entegre edilebilecek şekilde tasarlanır. Akıllı ve güvenilir hareket için çeşitli endüstriyel arayüzler sunar.

Evrensel LINAK® I/O™ arayüzünü seçebilir veya aşağıdakiler dâhil olmak üzere kapsamlı bir yelpazeden farklı iletişim protokolleri seçebilirsiniz:

Fieldbus:

Endüstriyel Ethernet:

Ayrıca, bu seçeneklerin birçoğu Danfoss PLUS+1® ile uyumludur.

IC – Integrated Controller™ ile donatılmış aktüatörler hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sorunuz mu var?

- Ekibimiz size teknik bilgi, projenizi başlatırken rehberlik ve daha birçok konuda destek sağlayabilir.

Contact now

Ürün ve iletişim seçenekleri

LA37 teknik veri sayfası

Teknik verileri online broşür olarak görüntüleyin veya PDF olarak indirin.

LA37, LA36 ve LA35 MODBUS teknik veri sayfası

Teknik verileri online broşür olarak görüntüleyin veya PDF olarak indirin.

LA37 aktüatör kullanım kılavuzu

Bu kullanım kılavuzu, LINAK LA37 aktüatörünüzün kurulumu, kullanımı ve bakımı hakkında tüm gerekli bilgileri içermektedir.

I/O™ arayüzü kullanım kılavuzu

Bu kılavuz, I/O™ ile donatılmış aktüatörünüzün kurulumu ve ayarları konusunda size rehberlik eder.

EtherNet/IP™ kullanım kılavuzu

Bu kılavuz, EtherNet/IP™ ile donatılmış aktüatörünüzün kurulumu ve ayarları konusunda size rehberlik eder.

IO-Link® kullanım kılavuzu

Bu kılavuz, IO-Link® ile donatılmış aktüatörünüzün kurulumu ve ayarları konusunda size rehberlik eder.

Modbus® TCP/IP: Kullanım kılavuzu

Bu kılavuz, Modbus® TCP/IP ile donatılmış aktüatörünüzün kurulumu ve ayarları konusunda size rehberlik eder.

Modbus® RTU kullanım kılavuzu

Bu kılavuz, Modbus® RTU ile donatılmış aktüatörünüzün kurulumu ve ayarları konusunda size rehberlik eder.

CAN SAE J1939® kullanım kılavuzu – sürüm 1

Bu kılavuz, CAN SAE J1939® ile donatılmış aktüatörünüzün kurulumu ve ayarları konusunda size rehberlik eder.

CAN SAE J1939® kullanım kılavuzu – sürüm 3

Bu kılavuz, CAN SAE J1939® ile donatılmış aktüatörünüzün kurulumu ve ayarları konusunda size rehberlik eder.

CANopen® kullanım kılavuzu

Bu kılavuz, CANopen® ile donatılmış aktüatörünüzün kurulumu ve ayarları konusunda size rehberlik eder.

I/O™ broşürü

Üniversal LINAK I/O arayüzünün sunduğu ezber bozan esneklik sayesinde, yenilikçi aktüatör fikirlerinizi artık daha kolay ve daha esnek bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Aktüatörü çalıştırdım, ancak Actuator Connect™'teki cihaz listesinde görünmüyor?

Bluetooth® Low Energy anteni, aktüatörün alüminyum muhafazasının içindeki PCB'ye monte edilmiştir. Muhafaza, sinyal gücünü büyük ölçüde düşürür ve bu nedenle sinyal kablosunun da takılması önemlidir. Sinyal kablosu, Bluetooth® sinyalini artırmak için özel bir kabloya sahiptir ve bu takılı değilse, Actuator Connect'te aktüatöre bağlanmakta sorun yaşarsınız.

CAN bus - Hangi CAN bus sürümünü kullandığınızı nasıl öğrenebilirsiniz

LINAK® olarak şu anda v1.x ya da v3.x olmak üzere iki farklı CAN bus yazılım sürümüne sahip aktüatörler sağlamaktayız.

LINAK BusLink yazılımı ile aktüatör modelini belirleyin
Doğru yazılım sürümünü kontrol etmek için aktüatörü BusLink yazılımına bağlayın. Aktüatör bağlandığında ‘Connection Information’ (Bağlantı Bilgileri) sekmesini bulabilirsiniz. Aşağıdaki örnekte LA36 CAN bus aktüatörünün sürümü 3.0’dır.

Daha fazla bilgi için lütfen CAN bus kullanım kılavuzu’nun BusLink servis arayüzü bölümüne bakın.

BusLink sürüm 3.0
 
 

1.x ile 3.x sürümlerinin farkı nelerdir?
CAN bus v3.0’da birçok yeni özellik ekledik. Bunlar arasında donanım adreslemesi, dinamik hız ayarlaması, yumuşak başlatma/durdurma (soft start/stop) komutları ve daha fazla uyumluluk (125 kbps, 250 kbps, 500 kbps ve Autobaud) sayılabilir.
Yumuşak başlatma/durdurma (soft start/stop) özelliğinin artık CAN bus komutunda (3.x sürümü) tanımlanması gerektiğini lütfen unutmayın. 0 olarak bırakılırsa kademelendirme yoktur. 251’e ayarlanırsa, aktüatörün önceden tanımlanmış fabrika ayarlarını kullanacaktır. Aralardaki tüm değerler, kademelendirme süresini belirleyecektir.

Daha fazla bilgi için lütfen CAN bus kullanım kılavuzu’nun İletişim bölümüne bakın.

BusLink rehberi
BusLink simgesine tıklayarak aktüatörünüz için BusLink programını nasıl kullanacağınızla ilgili bir rehbere ulaşın.
BusLink logosu

Lineer aktüatörler nasıl çalışır?

Lineer aktüatörlerin sık kullanılan türlerinden biri elektrikli lineer aktüatördür. Üç ana bileşenden oluşur: mil, motor ve dişliler. Motor, güç gereksinimine ve diğer faktörlere bağlı olarak AC ya da DC olabilir.

Düğme kadar basit bir kontrol üzerinden operatör tarafından bir sinyal gönderildiğinde motor, elektrik enerjisini, mile bağlı dişlileri döndüren mekanik enerjiye dönüştürür. Bu enerji mili döndürür ve mil somunu ve piston kolunun, aktüatöre gelen sinyale bağlı olarak dışarı ya da içeri hareket etmesini sağlar.

Kural olarak yüksek diş sayısı ve küçük mil adım aralığı, yavaş hareket sağlar ancak yüksek yük kapasitesi sunar. Diğer yandan düşük diş sayısı ve yüksek mil adım aralığı, daha düşük yükte daha hızlı hareket olanağı sunar.

 
Aktüatör teknolojisine yönelik Actuator Academy logosu

Actuator Academy™’yi ziyaret edin
Bir aktüatörü endüstriyel makineler için ideal kılan faktörleri öğrenin ve ardında yatan teknolojiyi keşfedin.

LINAK Actuator Academy™’ye hoş geldiniz

 

Elektrikli lineer aktüatör türleri nelerdir?

Elektrikli lineer aktüatörler çeşitli türlerde ve boyutlarda gelmektedir. Tekerlekli sandalye gibi dar uygulamalara sığacak küçük ve kompakt modellerden tekerlekli yükleyici motor kaputu gibi ağır nesneleri hareket ettiren büyük ve güçlü modellere kadar birçok ürün bulunmaktadır. Boyut ve gücün yanı sıra elektrikli lineer aktüatörler birçok farklı tasarımda da gelmektedir.

Orijinal tasarımda motor gövdesi, dişli ve mil profilinin dışında yer almaktaydı. Ama aktüatörün kullanılacağı alan kısıtlı olduğunda, motoru profil içerisinde barındıran Inline aktüatörler kullanılır. Çalışma masalarında ve bazı tıbbi uygulamalarda, motoru profil içerisinde barındıran iki veya üç kademeli Inline kaldırma kolonları kullanılır.

LINAK’ın kurucusu ve CEO’su Bent Jensen’in 1979 yılında ilk elektrikli lineer aktüatörünü geliştirmesinden bu yana şirket, birçok sektörde hareket çözümleri geliştirmek için yeni aktüatörler üretmeye ve temellerinde yatan yenilikçi teknolojileri geliştirmeye devam etti.

LINAK, çeşitli hızlarda, strok uzunluklarında ve kapasitelerde birçok lineer aktüatör ve kaldırma kolonu modeli tasarlamakta ve üretmektedir. Kompakt Inline aktüatör LA20’den güçlü LA36 modeline kadar tüm LINAK aktüatörleri, neredeyse her türlü uygulamaya uyacak şekilde üretilir.

Biri diğerine benzemeyen çeşitli kullanım alanlarına uygun aktüatörlerin tasarlanabilmesini sağlayacak neredeyse sınırsız özelleştirme seçeneği sayesinde, LINAK’ın sunduğu aktüatör çeşitliliği sunulan geniş ürün yelpazesinden daha bile kapsamlıdır.

LA20 Inline elektrikli lineer aktüatörler, küçük ebatlı LA14, hızlı boşaltma özellikli LA40, ağır hizmet tipi LA36 ve LC3 ile DL19 IC kaldırma kolonları.

Elektrikli lineer aktüatör nedir?

Lineer aktüatör, dönüş hareketini lineer harekete (düz çizgi şeklinde) dönüştüren bir cihaz ya da makinedir. Hareketin sağlanabilmesi için ya hidrolik veya pnömatik sistemler ya da LINAK’ta yaptığımız gibi AC veya DC motorlar kullanılabilir.

Elektrikli lineer aktüatörler, hassas ve kusursuz hareketin gerekli olduğu yerlerde tercih edilen bir seçenektir. Kuvvet uygulayarak eğme, kaldırma, çekme veya itme işlemlerinin yapılmasını gerektiren her türlü uygulama için idealdir.

LINAK’ın elektrikli lineer aktüatörlerinin kullanıldığı sektörler

Elektrikli lineer aktüatörler ne için kullanılır?

Elektrikli lineer aktüatörler, konutlardan ofislere, hastanelerden fabrikalara ve tarım ekipmanlarından daha birçok yere kadar akla gelebilecek çoğu alanda kullanılmaktadır. Çalışma masalarına, mutfaklara, yataklara ve koltuklara hareket kazandıran LINAK aktüatörleri, ayrıca hastanelerde ve tıp merkezlerinde bulunan hasta yataklarında, hasta kaldırma sistemlerinde, ameliyat masalarında ve daha birçok yerde kullanılmaktadır.

Elektrikli lineer aktüatörler, örneğin tarım, inşaat ve endüstriyel otomasyon ekipmanları gibi birçok endüstriyel ve zorlu ortamda kullanılan hidrolik ve pnömatik çözümlerin yerini alabilir

LINAK’ın elektrikli lineer aktüatörlerinin kullanıldığı sektörler

Neden elektrikli lineer aktüatör kullanmalıyım?

Elektrikli lineer aktüatörler, çeşitli kontrol seçenekleri ve aksesuarları ile verimliliği artırır ve kullanıcılara hassas hareket olanağı sağlar. Elektrikli lineer aktüatörler için kontrol seçenekleri arasında el kumandaları, ayak pedalları, masa kumandaları, bilgisayar yazılımı, mobil uygulamalar vb. sayılabilir.

Hortumlar, yağlar ya da vanalara ihtiyaç duymayan elektrikli lineer aktüatörler, bakım gerektirmez ve kullanıcılar için güvenli bir ortam oluşturur. Yüksek kaliteli elektrikli aktüatörler, aşırı kuvvetlere ve ortamlara maruz bırakıldıkları çeşitli ağır testlerden geçirilir. Bu testler, her türlü durumda her zaman en iyi performansın sağlanabilmesi için yapılır. Bu aktüatörler, aksesuarlarıyla birlikte çeşitli uygulamalara kolayca monte edilip kurulabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Bu sayede herkes, ihtiyaç duyduğu noktaların hassas bir şekilde hareket edebilmesini kolayca sağlayabilir. Elektrikli olmaları, CAN bus gibi akıllı özelliklerin kullanılabilmesine olanak tanır (LINAK, aktüatör kumandaları için CAN SAE J1939 ve CANopen çözümlerini sunmaktadır). Entegre Kontrolörlü (IC) çözümler, çeşitli pozisyon geri bildirimi seçenekleri, sanal limitler, soft start ve stop, akım sınırlaması ve ayarlanabilir hız seçenekleri sağlayabilmektedir.

Sorunuz mu var?

- Ekibimiz size teknik bilgi, projenizi başlatırken rehberlik ve daha birçok konuda destek sağlayabilir.

Contact now