Contact us here

 

Koruma sınıfı: Elektrikli I/O™ aktüatörünüzün kullanım ömrünü uzatın

Actuator Connect™ yapılandırma aracında bulunan “Protection” seçeneği, uygulamanızı yanlış kullanıma karşı koruyarak hasar ve arızaları önlemenize yardımcı olur. Uygulamanızın optimum performansını elde etmenize, sunulan çeşitli özellikler yardımcı olabilir.


Hunter’ın, LINAK® I/O arayüzü için geliştirilmiş Actuator Connect yapılandırma aracının sunduğu seçeneklerden biri olan ve I/O aktüatör hareketlerinin ayarlanabilmesini sağlayan “Protection” seçeneğinin özelliklerini size tanıtmasına izin verin.

I/O arayüzümüz hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın veya Actuator Connect yapılandırma aracının en yeni ücretsiz sürümünü indirin.

Actuator Connect’i indirin

Güç kesme özelliği nasıl çalışır?

Akım sınırlama algoritması, elektrikli aktüatörün bir engele nasıl tepki vereceğini açıklar. Başka bir deyişle, bir engeli nasıl algıladığını ve ne kadar hızlı tepki verdiğini açıklar.

Aktüatörün güç tüketimi ayarlanan sınırın üzerine çıkarsa, aktüatör, motor hızını düzenlemek için kullanılan Darbe Genişliği Modülasyonu (PWM) aracılığıyla tüketimi ayarlanan akım sınırının altında tutmaya çalışır. Aktüatör, izlenen Hall geribildirim sinyali aktüatörün hareketini durdurana (mekanik engelleme) kadar bunu sürekli olarak yapar. Belirlenen zaman aralığında Hall darbeleri olmazsa aktüatör durur.

Hızlandırma ve yavaşlatma özelliğinin avantajları nelerdir?

Elektrikli aktüatörün aniden hareket etmesi veya durması istenmediğinde, LINAK® aktüatörü hızlanarak hareket ettiren ve yavaşlayarak durmasını sağlayan ayarlar sunmaktadır. Hızlandırma ve yavaşlatma özelliği, aktüatörün yavaşça hızlanarak tam hıza ulaşmasını ve ardından yavaşlayarak durmasını sağlar. Bu özellik, ani hareketleri önler ve sistemin sarsılmadan pürüzsüzce çalışmasın sağlar.

LINAK’ın standart hız ayarlarından faydalanabilir veya kendi hızlanma/yavaşlama ayarlarınızı yapabilirsiniz. Daha yumuşak bir hareket sağlayabileceğiniz ayarlar sayesinde, hem uygulamanızın daha az zorlanmasını hem de aktüatörün kullanım ömrünün önemli ölçüde uzamasını sağlayabilirsiniz.

Çalışma koşulu nedir?

Bazı durumlarda, aktüatörün çalışabilmesi için sağlanması gereken dış etkenler olabilir. Harekete izin verecek haricî bir ön koşul olarak üçüncü bir dijital giriş kullanabilirsiniz.

Haricî bir sensörden gelen bir sinyal, aktüatör çalıştırılmadan önce bu koşulların sağlanıp sağlanmadığını doğrulamak için doğrudan aktüatöre bağlanabilir.

Biliyor muydunuz?

I/O™ aktüatörü, önceden tanımlanmış olan ve ulaşıldığında motora giden gücü kesen bir akım sınırına sahiptir. Burada, strok uzunluğu boyunca belirli akım sınırları ayarlayabilir ve her yönde %10’luk aralıklarla 10 değişken sınır belirleyebilirsiniz. Başlatma ve durdurma ayarları, hareketi başlatırken ve durdururken aktüatörün hızını kademeli olarak artırmanıza veya azaltmanıza olanak tanır. Bu özellik, hem aktüatörün kullanım ömrünü artırır hem de sistemdeki mekanik parçaların daha az yıpranmasını sağlar.

Sorunuz mu var?

- Ekibimiz size teknik bilgi, projenizi başlatırken rehberlik ve daha birçok konuda destek sağlayabilir.

Contact now