Contact us here
Ürün deneyim hikâyesi

TEKNOSYS, GES sahasında aktüatör çözümüyle verimliliği arttırdı

LINAK elektrikli aktüatörleriyle donatılmış olan traker GES sahası, sahanın verimliliğini %50'ye kadar arttırıyor.

Teknosys

“Doğaya zarar vermeden enerji üretimi” mottosuyla yola çıkan Teknosys, 2006 yılından beri teknoloji alanındaki tecrübelerini doğaya zarar vermeden güvenli ve verimli projeler geliştirmek için kullanmaktadır. Son yıllarda güneş enerjisi sistemlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte- özellikle lisanslı ve hybrid projelerin odaklardan biri olmasıyla- güneş enerjisinin verimini arttıracak sistemlerin daha fazla önem kazandığı projelerin bilincinde olan Teknosys, yatırımlarını da bu doğrultuda yönlendirmektedir.  Dünya çapında yaygın olarak kullanılan güneş takip sistemleri incelendiğinde, bu sistemlerin en büyük avantajı, kurulu gücü değiştirmeden güneşten alınan verimi arttırmasıdır.

Teknosys

Güneşten yararlanma süresini gün boyuna taşıyan tracker GES sistemleri sayesinde sahalardan %20 ile %50 arasında daha fazla verim alınabiliyor. Çift ve tek eksenli güneş takip sistemleri geliştirerek, saha uygulamaları yapan Teknosys, sahalarında hem aktüatör hem de farklı teknolojilere yer verdikten sonra daha önce karşılaştığı tedarik, bakım ve arızalara müdahale sıkıntılarıyla karşılaşmaması, Ankara Akyurt’ta kurduğu 7 MW’lık takip sistemli GES projesini aktüatör teknolojisiyle gerçekleştirmesinde büyük rol oynadı.

 

Teknosys Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Sağlam, “… Akyurt projemizi aktüatörle yaptıktan sonra hem tedarik kolaylığından hem bakım gerektirmemesinden dolayı sağladığı avantajları gördük ve bundan sonraki süreçte de projelerimizde lineer aktüatör kullanmayı hedefliyoruz ve teknoloji olarak öneriyoruz” dedi.

Teknosys GES takip sistemi yatırımlarında, verimlilik dışında aktüatör kullanmayı tercih etmelerinde önemli rol oynayan diğer bir etmenin aktüatörlerin bakım gerektirmemesi olduğunu belirtti.  Yatırımcıların kafasındaki en büyük soru işaretlerinden birinin, bu teknolojinin Türkiye’de yeni kullanılmaya başlamasından dolayı, bakım ve elektrikli sistemden kaynaklı arıza sorunları olduğunu belirten Sinan bey, aktüatör teknolojisini sahalarında kullanan bir yatırımcı olarak bu korkuların yersiz olduğunu söyledi.

Kalite, tecrübe ve güven kararı belirleyen etkenler oldu

“… bu teknolojiyi kullanırken en iyisini istiyoruz bu konuda da dünyada da hem yetkili hem de teknolojiye karşı bilgileri ve birikimine bakıldığı zaman LINAK tercih edilmesi gerektiğini düşündük” diyen Sinan bey, karar verme sürecinde markaya duydukları güven, kalite ve tecrübeli ekibin LINAK’ı tercih etmelerinde büyük etkisi olduğunu söyledi.

LINAK ile birlikte yapılan analiz ve ihtiyaç belirleme çalışmaları neticesinde 400 mm stroke ve 10.000 N itme gücüne sahip olan LINAK LA36 aktüatör Akyurt’ta yapılan GES takip sisteminde kullanılmak üzere seçildi. Bu aktüatör hem itme gücü hem stroke açısında ihtiyaçları karşılarken, IP66 koruma derecesine sahip olması da seçimde etkili olmuştur.

Sizde GES’lerden aldığınız verimi %50’ye kadar arttırmak istiyorsanız,  güneş takip sistemlerinde kullanılan aktüatör çözümleriyle ilgili bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Teknosys
 
Teknosys interview play-icon

Teknosys ile GES sahasında aktüatör teknolojisi üzerine röportaj

Dosyalar

TECHLINE ürünlerine genel bakış

Dayanıklı ve güçlü TECHLINE ürünlerinin zengin çeşitliliğini keşfedin. Uzun ömürlü, ağır işe dayanıklı ve zorlu koşullara uygun tasarım.

LINAK test broşürü

Aktüatör içerisinde bulunan her bir parça, LINAK’ın test merkezinde kapsamlı testlere tabi tutulur. Daha fazla bilgiyi bu klasörde bulabilirsiniz.

Sorunuz mu var?

- Ekibimiz size teknik bilgi, projenizi başlatırken rehberlik ve daha birçok konuda destek sağlayabilir.

Contact now