Contact us here
Ürün deneyim hikâyesi

Elektrikli harekete sahip toplama tablası ile daha verimli mısır hasadı

Daha fazla verim, daha yüksek performans: Tarım makinelerinden beklentiler, her geçen gün artmaktadır. Alman uzman Geringhoff, geliştirdiği tahıl toplama uygulaması sayesinde müşterilerinin daha fazla hasat toplayabilmelerini sağladı.

Elektrikli harekete sahip toplama tablası ile daha verimli mısır hasadı

Biçerdöver aksesuarlarında uzmanlaşan Alman Geringhoff şirketi, daha verimli hasat toplama çözümlerine olan talebe cevap verdi. Birçok yenilik sunan “Freedom” adlı buluşları için, toplama sistemi tümüyle yeniden tasarlandı. Freedom toplama sisteminin yeni ve patentli tasarımı sayesinde, toplanan tahıllar makineye zarar görmeden iletilebilmektedir. Zincirlerin bulunduğu aksamlar açılı konumlandırıldıklarından dolayı, toplama işlemi optimize edilerek, hasat daha verimli bir şekilde toplanabilmektedir.

Hidrolik sistemden elektrikli sisteme geçiş
Yeni toplama sisteminin öne çıkan bir diğer özelliği, toplama tablalarıdır. Tablaların ayarlanmasında önceleri kullanılan hidrolik sistemin yerini elektrikli bir sistem aldı. Toplama sistemi, artık LINAK®’ın LA36 aktüatörü vasıtasıyla ayarlanmaktadır.

Elektrikli harekete sahip toplama tablası ile daha verimli mısır hasadı

Toplama sistemindeki zincirlerin açılı konumlandırılmış olmaları, tahılların daha verimli bir şekilde toplanabilmesini sağlamaktadır. Biçerdöverin sürücüsü, toplama aralıklarının genişliğini toplanan mısır koçanlarının büyüklüğüne göre ayarlamalıdır. Piston kalınlığının arka bölüm kalınlığına olan oranı, bu ayarın yapılabilmesi açısından önemlidir.
Yapılacak ayar, tahılların daha verimli toplanabilmesini sağlar ve toplama sisteminin tıkanmasını önler. 

 

Alternatif mısır ekipmanlarının toplama tablası, tek bir hidrolik sistem tarafından ayarlanmaktadır. Ancak Freedom aksesuarının 12 metreye kadar ulaşan genişliği, tek bir hidrolik sistemin yetersiz kalmasına neden olmaktadır. Geringhoff’un tasarımcıları, bu nedenle hidrolik sisteme bir alternatif bulmak zorunda kalmıştı.

Geringhoff’un ürün geliştirme ve tasarım müdürü André Hemmesmann, “Elektrikli alternatifin sunduğu birçok avantaj, tercihimizi bu yönde kullanmamızı sağladı” diyor. Hemmesmann’a göre tercihlerini bu yönde kullanmalarının ardında yatan bir diğer önemli etken, elektrikli aktüatör sisteminin basit tasarımı olmuş. 

“Bir veya daha fazla hidrolik silindir kullanıldığı zaman, istenen hareketlerin sağlanabilmesi için sinyal hatları hidrolik hatlarının yanına döşenmelidir. Elektrikli aktüatörlü bir sistem ise, tek bir kablo kullanıyor.”

İlave aktüatörlere gerek yok
Elektrikli aktüatörler, ilave vanaların kullanılmasına da gerek bırakmıyor. Yeni sistemin elektrik kaynağına bağlanması yeterlidir.

Hemmesmann, “Toplama tablaların ayarlanmasında hidrolik sistemi kullanmak zorunda kalmamamız, büyük kolaylık sağlamaktadır. Yeni sistem, kontrol sistemimize bağlandığı zaman kendi kendine yetebiliyor” diyor.

Elektrikli sistem , toplama tablolarında tıkanma meydana geldiğinde, tablaları kısaca açıp kapatan programlı bir işlemin yürütülebilmesini sağlamaktadır.

Geringhoff neden LINAK’ı tercih etti?
Geringhoff’un LINAK’ı tercih etmesindeki önemli bir neden, André Hemmesmann’a göre LINAK aktüatörlerinin bilinen dayanıklılığı olmuş.

“Meyve asitleri, toz, kir ve su, aktüatörlerin çalışmasını engelleyen etkenlerdir. İki yılı aşkın bir süredir denemekte olduğumuz sistemin dayanıklılığından son derece memnunuz” diyen Hemmesmann, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Elektrikli sistemler, çok büyük bir potansiyele sahip. Gelecekte daha birçok yenilik göreceğimizi düşünüyoruz.”

Geleceğin tarımı otomasyona bağlı
Buradaki anahtar kelime “otomasyon”dur. Uygun programlama yapıldığında, örneğin, oluşabilecek tıkanmaları önlemek amacıyla toplama tablalarının kısaca açılıp kapanması sağlanabilir. Sistemin optimum performans ile çalışabilmesi için, sistemin sensörler ile donatılması da düşünülebilir bir çözüm.

LINAK aktüatörlerinin önemli bir diğer avantajı, tercihe bağlı olarak entegre edilebilecek kontrolörlerdir (IC). IC sayesinde aktüatörler kolayca programlanıp mevcut sisteme entegre edilebilmektedir. Verilecek komut aktüatör tarafından alınır ve geriye kalan işlemler elektronik sistem tarafından yürütülür. LINAK’ın IC aktüatörleri, çeşitli yapılandırma seviyeleri ve seçenekler ile sunulmaktadır. CAN bus aktüatör modelleri de temin edilebilir.


Geringhoff hakkında
1880 yılında kurulmuş olan Geringhoff, yıllar içerisinde biçerdöverler için hasat toplama ekipmanlarında uzman bir şirket olmuştur. Bir aile şirketi olan Geringhoff, kurulduğu dönemde demircilik ve tarım makineleri ticaretinde faaliyet gösteriyordu. Kuruluşunun 135. yılını geride bırakan Carl Geringhoff Vertriebsgesellschaft mbH & Co. KG, günümüzde uluslararası faaliyet gösteren, makine mühendisliği odaklı modern bir aile şirketi olup, Geringhoff ailesinin beşinci nesli tarafından yönetilmektedir.

Şirketin üretimi, farklı yerlerde bulunan tesislerde gerçekleştirilmektedir. Şirketin merkezi, Almanya’nın Ahlen kentinde bulunmaktadır. ABD’nin Minnesota eyaletindeki St. Cloud kentinde bulunan bir diğer tesis, Kuzey Amerika pazarı için üretim yapmaktadır.

LINAK® TECHLINE® segmentinden tarım makineleri için elektrikli lineer aktüatör çözümleri play-icon

LINAK TECHLINE segmentinden tarım makineleri için elektrikli lineer aktüatör çözümleri

Dosyalar

Mobil tarım çözümleri

Bu dosya, LINAK’ın 25 yılı aşkın bir süredir tarım sektörüne sağladığı çözümlere ve avantajlara ışık tutmaktadır.

Sorunuz mu var?

- Ekibimiz size teknik bilgi, projenizi başlatırken rehberlik ve daha birçok konuda destek sağlayabilir.

Contact now