Contact us here

Aktüatörler için frenler ve endüstriyel makineler için yarattıkları fark

Lineer aktüatör frenleri hakkında bilgi almak veya bazı endüstriyel aktüatörlerin frenlere neden ihtiyaç duyduğunu öğrenmek ister misiniz? Eğer mekanik frenler, aktüatörlerin kendini kilitleme özelliği veya frenin aktüatör içinde optimum konumu hakkında bilgi almak istiyorsanız okumaya devam edin.

Cihaz kapatıldığında aktüatörün yerinde sabit bir şekilde kalabilmesi için frenlenmesi gerekmektedir. Burada, endüstriyel lineer aktüatörlerin ne şekillerde frenlendiğine dair daha fazlasını keşfedebilirsiniz. Aktüatör uzmanımız Hunter Stephenson temel bilgileri bu videoda açıklamaktadır.

Bir aktüatörün fren özelliği, temelde üç yolda sağlanabilir. Bir aktüatör kendini kilitleme özelliğine sahip olabilir. Bu durumda, cihazın kapatıldığında yerinde kalabilmesi için bir fren ile donatılmış olması gerekmez. Alternatif olarak, aktüatöre mekanik veya elektrikli fren entegre edilmesi gerekebilir.

Düşük verimlilikli bir aktüatör, genelde kendini kilitleme özelliğine sahiptir. Bu sayede, durdurulduğunda başlangıç konumuna geri dönmez. Yüksek mil adım aralığına ve dişli oranına sahip yüksek verimlilikli bir aktüatörler ise, mutlaka bir fren ile donatılmalıdır.

İki işlevli fren, son derece güçlü ve güvenilir bir mekanik frendir. Fren, hareket elektrikli motordan kaynaklandığı sürece, aktüatörün hangi yönde hareket ettiğinden bağımsız olarak etkinleştirilir veya devre dışı bırakılır.

Elektrikli lineer aktüatör geliştirirken, frenin konumunun göz önünde bulundurulması önemlidir. Frenin aktüatör motorunun yakınında konumlandırılması, frenin etkinleştirilmesi için gereken boşluğu azaltır. Fren milden ne kadar uzak olursa, fren için o kadar az kuvvet gerekir.

Endüstriyel elektrikli lineer aktüatörlerin frenleri hakkında sorularınız var ise, lütfen bölgenizdeki LINAK temsilciliği ile iletişime geçin.

Sorunuz mu var?

- Ekibimiz size teknik bilgi, projenizi başlatırken rehberlik ve daha birçok konuda destek sağlayabilir.

Contact now