Balya makinelerinde LINAK aktüatör çözümleri (standart, IC ve CAN bus) kullanarak, kolay uygulamaya alınan ve şu an ve gelecekte gerekli olan kontrolü ve geri bildirimi sağlayan bir sisteme sahip olursunuz.
LINAK® aktüatörleri, çok hassas bir konumlandırma ve geri bildirim sistemine sahip olduğundan net fren kuvvetinin daha iyi kontrol edilmesini sağlamaktadır. Filenin doğru miktarda gerilmesi, balya yoğunluğunun ve kalitesinin yükselmesine ve bıçağın hassas biçimde kontrol edilmesi, filenin etkili ve net biçimde kesilmesine olanak tanımaktadır.
Balya makinelerinde kullanılan tipik LINAK aktüatörleri arasında LA12, LA14 ve LA36 gösterilebilir. Bu aktüatörler, aşağıdakilerin otomasyonuna yardımcı olmaktadır:
- Bant gerginliğini kontrol eden bant gergisi
- Fileyi ya da teli kesen bıçaklar
- Sap alım kontrolü (yukarı/aşağı)
- Sarma filesinin gerginliğini kontrol eden fren
LINAK’ın LA36 aktüatörü, Kverneland’ın yeni seri balya makinelerinin güvenilirliğini ve üretkenliğini artırdı. Ürün deneyim hikayesinin tamamını burada okuyabilirsiniz.